Tjänster från Scandi Terminal AB

Logistik


Scandi Terminal transporterar stora flöden av containers mellan Stenungsund och Göteborgs hamn, samt specialfordon för shuntning av gods mellan den lokala industrin och våra lager.
Vi utför också transporter både inom Sverige och Europa genom vårt kontaktnät av transportörer.
Vi har både varm- och kallager att erbjuda våra kunder. Vi lagrar och hanterar tomma och lastade containers på vår terminal för vidare transport eller omlastning på vår terminal.


Materialhantering


Säckskärning

Vi har en helautomatisk säckskärningsmaskin där vi dagligen konverterar packat material i säck till antingen bulk i form av bulkbil som levererar direkt till kund eller till linercontainer där man har en större flexibilitet med leveranstid, intermodala lösningar etc.
Konverteringen äger rum i ett slutet rum där maskiner och robot drivs med el för att minimera risken för kontaminering av materialet.

Tömning av storsäck & octabin

Vi har utrustning för att tömma storsäck & Octabin via cellmatare eller med gravitation till bulkbil, liner container eller till någon annan form av emballage.

Överblåsning

Med vår stationära tipputrustning kan vi konvertera 20' & 30' bulkcontainer till annan container enhet, silobil, oktabin eller bigbags.